Az oldal újdonságai RSS feed formában:

Hírfolyam: http://laslow.hu/rss/all.xml

Na de mi az az RSS?

Az interneten az információszerzésre két módszer is van: a régi, lassú módszer és az új, gyors módszer.

A régi módszer szerint elindítod a böngészőt, megnyitod a kedvenc blogoldalaidat, megnézed, van-e valami újdonság - nincs. Továbbmész a kedvenc hírportálodra, ott is megnézed van-e új hír - nincs, és így tovább. Akárhányszor valami olyasmit keresel, ami nincs ott, időt veszítesz!

Az új módszer szerint a dolgok megfordulnak, és nem neked kell az újdonságok után kutatnod, hanem azok jönnek el hozzád. Így egy oldalon láthatod az összes téged érdeklő témát anélkül, hogy folyamatosan ellenőrizned kellene, jelent-e meg valami új.

Mit kell tenned?

Ahhoz, hogy az új, gyors módszert használhasd, két dolgot kell tenned:

1. Szükséged van egy olyan oldalra, amelyen megjelennek majd ezek az újdonságok. Az ilyen oldalakat/programokat olvasóknak nevezzük. Többféle olvasó létezik, ezek általában ingyenesek, csupán regisztrálnod kell magad hozzá. Ilyen például a Google Olvasó (Google Reader).

2. Össze kell kötnöd az olvasódat a kedvenc weblapjaiddal, azaz fel kell iratkoznod az illető weblapok újdonságlistáira.

Ettől kezdve minden újdonságot egy helyen, az olvasódban fogsz megkapni. Az alábbi képen a Google Olvasó látható: bal oldalon vannak azok az oldalak, ahová feliratkoztál, jobb oldalon az aktuális, friss hírek sorakoznak, időrendi sorrendben.

RSS olvasó képernyő
Google Olvasó

Az olvasóprogramok adott időközönként (pl. 10 percenként) ellenőrzik a felíratott oldalakat, és ha új anyagot találnak, azt azonnal megjelenítik.