Gerzemürze


Édesség, 1000Ft-ból kijön, 10 perc meló sincs vele, kifejezetten könnyű elkészíteni, finom, és nem túl édes. Kb. 6-7 adag.




1. Menj el a legközelebbi boltba, és vegyél két zacskó/doboz akármilyen babapiskótát (kb. 2x200g, 2x180Ft)!
2. Vegyél egy akármilyen "nagy" tejfölt is (kb. 450g, 200Ft)!




3. Meg vegyél egy zacskó (kb. 350g, 400Ft) fagyasztott málnát is! (Ha nincs málna, vagy utálod, akkor valami hasonló is megteszi.) Ezen kívül szükség lesz még kristálycukorra is, de az biztos van a konyhában.
4. Keress valami tálat, amibe belefér a tejföl...




5. ...és tedd bele. Vegyél elő egy evőkanalat...
6. ...meg kristálycukrot. Szedj 1-3 púpozott kanál cukrot a tejfölre! A mennyiség attól függ, hogy mennyire cukros a babapiskóta, és hogy mennyire vagy édesszájú - én semennyire sem.




7. Keverd a kanállal a cukros tejfölt kb. egy percig. Akkor lesz jó, amikor a tejföl már úgy-ahogy folyékony.
8. Vegyél elő egy nagyobb tálat, amibe lazán belefér a babapiskóta!




9. Bontsd fel az egyik csomag babapiskótát! Háromfelé tördelve kezdd el beledobálni!
10. Az egész csomaggal rakd bele így! A másik csomag babapiskótára később lesz szükség.




11. Bontsd fel a fagyasztott málnát (vagy amid van), és a tartalmát öntsd a tálba! Ha nagyon össze vannak fagyva a gyümölcsszemek, kicsit szedd szét őket.
12. Az előbb már begyakorolt háromfelé tördelős módszerrel most a másik csomag babapiskótát is tördeld a tálba!




13. Öntsd rá a cukrozott tejfölt, hogy mindenhova jusson! A végén nyald le a kanálról a maradékot:)
14. Ha van fedele a tálnak, rakd rá! Egy kicsit rázogasd meg, hadd folydogáljon lefelé a tejföl, de nem kell nagyon. A lényeg az, hogy rakd be a hűtőbe az egészet.

Másnapig ne nyúlj hozzá!
Az éjjel a hűtőben összeérnek az ízek, a babapiskóta kicsit megpuhul, a tejföl pedig néhol egészen a tál aljáig lefolydogál.
Most már szabad belőle enni. :) (Tányérra kiszedve, villával.)